Hogyan kezdjek neki? #NAPIMOTIVÁCIÓ

Sziasztok!

A mai bejegyzés motiváló jellegű lesz, ami talán segít belevágni a tavaszi alakformálásba. tudom, hogy elkezdeni a legnehezebb, ezért pár képpel is megspékeltem, hátha meghozzák a kedveteket. :)

Rengeteg olyan ember járkál a világban, aki elégedetlen az alakjával. Tudja, hogy változtatnia kéne, sőt akar is, de nehéz megtenni az első lépéseket. Motivációt kell találni, ami egy idő után szokássá alakul majd. Ám eddig nem könnyű eljutni. A cél elérése életmódváltást igényel, semmilyen csodaszer nincs, amely egyik napról a másikra a kezünkbe adja azt. Küzdeni kell, méghozzá nem is keveset. Sajnos gyakran megesik, hogy elfáradunk, és abba a hibába esünk, hogy feladjuk. Ennek a következménye az lesz, hogy mindent előröl kell kezdenünk. Úgy érezzük, hogy mindent elveszítettünk, amiért eddig megszenvedtünk, de nem így van. Igaz, hogy mardos minket a bűntudat, igaz, hogy gyengének érezzük magunkat, de mégis elértünk valamit. Tanultunk a hibánkból. Tudjuk, hogy mit követtünk el, tudjuk, hogy melyik utat kell ezután bejárnunk. A lényeg, hogy mindig legyen motivációnk, és legyünk bátrak belekezdeni! A cél ugyan az, viszont az eléréséhez az oda vezető utat mindenki máshogy éli meg. Azonban van 5 fontos lépés, amit mindenki bejár, és ezek azok, melyek talán a legfontosabbak.

  • 1. Lépés: Belenézel a tükörbe. Elégedetlen vagy. Elszomorodsz, és változtatni akarsz. Az első, hogy tényleg akard. A feltételes módból legyen kijelentő, és határozd el, hogy megteszed! Állj neki úgy, hogy igenis végigviszed, és nem állíthat meg ebben senki!


  • 2. Lépés: Tűzz ki magad elé reális célt! Miután (ismét) rá kell döbbenned, hogy nem létezik semmiféle csodakapszula, amely 2 nap alatt eltüntetné rólad a felesleget, bizonyára a te lelkesedésed is megcsappan. Úgy érzed túl sok munkával jár, és nem neked való? Ezekkel a gondolatokkal a legnagyobb hibát követed el. Ahogy a főzeléket gyanúsan méregető, hisztiző kisgyereknek mondani szokták: Nem tudhatod, míg ki nem próbálod! Nézz utána a dolgoknak, tervezd meg előre, hogy mit, hogyan fogsz csinálni, ne bízd a véletlenre.


  • 3. Lépés: Vágj bele! Már megvan az elhatározás, égsz a vágytól, hogy elérhesd a célod, és már tudod is hogyan tedd? De mikor kezdd el? Holnap? Hétfőn? Januárban? Erre egyetlen jó válasz létezik csak. MOST! Minél előbb nekikezdesz, annál hamarabb lesz eredménye is.


  • 4. Lépés: Tarts fenn a motivációdat! Mi motivál téged? Egy edzőpartner, az elismerés, vagy mások sikere? Találd meg, mi az, ami a leginkább inspirál, és használd ki. Ne félj tanácsot, vagy bátorítást kérni valakitől, hisz már ha a céljaidról beszélsz, az is fellelkesít.

?
  • 5. Lépés: Lazíts! Minden harcos elfárad egyszer. Iktass be csalós napokat, hogy ennek az "elfáradásnak" ne az abbahagyás legyen a vége. Ügyelj rá, hogy ne túl sokat, hisz ez ellustuláshoz vezethet. A kemény munka után kijár a pihenés, és te is energikusabb leszel, ha néha engedsz a csábításnak. Felhívnám a figyelmedet arra is, hogy sosem szabad túlzásba esni. A sport és a kiegyensúlyozott táplálkozás remek dolog, de tartsd a mértéket, különben az egészséged rovására megy!



Ha motiválónak találtad a cikket, hagyj nyomot, és oszd meg velem a te motivációidat. :)
Puszi: Victoria Bloom

Megjegyzések

  1. Szia!

    Most kezdtem olvasni a blogodat, eddig nagyon tetszik. Jó látni, hogy vannak még olyan fiatalok, akik edzenek is, és nem csak siránkoznak.
    Az én gondom picit másabb, nem fogyni, hanem hízni akarok, ezt igyekszem edzéssel elérni. Mert nem csak fogysz, hanem izmosodsz, ami ugye kilókat jelent, de inkább lát magán mindenki izomból készült többletet, mint zsírfelesleget.
    Olvasom is tovább a bejegyzéseid, lehet, hogy még valahova kommentelek 😊

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Köszönöm a visszajelzést. :) Sok sikert kívánok a célod eléréséhez, csak bátran azokkal a fehérjékkel! :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Búcsúlevél, avagy üzenet a bloggereknek

Hogyan oltsd le a saját írásodat?

A kliséken túl