Amit a toplistákon nem látni

A "zene" egy igen tág fogalom, már csak arra nézve is, hogy hányféle stílusból választhatjuk ki a hozzánk leginkább passzolót. Ha megnézünk egy hazai toplistát, többnyire csak magyar, és angol nyelvű dalokat találunk rajta. Hazánkban ezek a leginkább elterjedt nyelvek a zenét illetően, és természetesen amelyik számokat külföldön sokan hallgatják, előbb utóbb hozzánk is eljutnak. Kevesen gondolnák, de világszerte a többen beszélik a spanyol nyelvet, mint az angolt. Gondoljunk csak arra, hogy hány ország spanyol anyanyelvű, és ebből kifolyólag mennyire tág lehet a zenei látásmódjuk. Olykor a mi rádióinkban és zenecsatornáinkon is felcsendül egy-egy latin muzsika, de ezek száma rendkívül alacsony ahhoz képest, hogy mekkora kincset hordoz magában jó néhány spanyol előadó. Enrique Iglesias és Shakira neve senkinek sem hangzik ismeretlenül, de kik állnak "alattuk" a népszerűségi listán? Kik is a kevésbé híres, ám nem kevésbé tehetséges latin ajkú énekesek? Ha szeretnél választ találni a kérdésre, akkor tarts velem.
Kis listámat a legnagyobb nézettségűtől a legalacsonyabb felé haladva rendeztem, így az utolsó dal már nagyon kevesek számára ismert csak.

Ricky Martin ft. Maluma - Vente pa' ca

Két világszerte elismert előadó akik nagy zenei múlttal rendelkeznek. Kettejük együttműködéséből egy igazi pörgős, vérpezsdítő latin dal született, és videoklippjének minden mozzanata a nyarat idézi.



CNCO - Reggaeton Lento
A 2015-ben alakult fiúbanda eddigi legismertebb száma. Érdemes meghallgatni több alkotásukat is, hisz sok jó felvétellel rendelkeznek már, és a videók nézése közben bátran legeltethetjük a szemeinket a fiatal srácokon.


Cali y Dandee - Te nececito
Az előzőekhez képest egy lassabb, nyomottam hangulatú szerelmes szám. Számomra kicsit a reménytelenséget sugallja ami persze a refrénből is kitűnik. "Szükségem van rád, mint a levegőre a lélegzéshez."


Abraham Mateo ft. Lali – Mueve
Már a dal maga is szexy, és a klipp tökéletesen elénk tárja a sorokból sugárzó szexualitást. Egy történet játszódik le előttünk, amiben szinte fel sem tűnik a két fiatal közti korkülönbség. A vége igazi csattanóval zárul, véleményem szerint erre a felvételre nem lehet semmiféle panasz. Igazi tüzes, spanyol mentalitású mű, csak ajánlani tudom.


Ana Mena ft. CNCO - Ahora lloras tú
Bár a CNCO-tól már kiválasztottam egy dalt, mégis úgy éreztem, hogy az Ahora lloras tú kihagyhatatlan a listámról. A refrén pörgős, fülbemászó, aktuális kedvenceim egyike. A 6 fiatal remekül összhangban voltak, ütős kis zenét hoztak össze nekünk.


Critika y Saik - Cállame a besos
Egy igazán kellemes hangvételű szerzemény egy nagyon aranyos klippel. Érdemes hallgatni a fiúkat, hisz egy irtó édes dolgot hoztak össze.


XRIZ ft. MCDavo - Si no estás
Christian Rodriguez, azaz XRIZ egy hazájában elismert, csodalatos hangú énekes. Rengeteg csodás dal közül válogathatunk, ha bepötyögjük a nevét a Youtube-ba, én mára ezt választottam nektek. MCDavo-ról sajnos nem tudok nyilatkozni, ez az egyetlen dal, amit ismerek tőle.



Nico Domini – Vibrando
Nicolas tipikusan az az előadó, aki nem kap annyi elismerést, mint amennyit érdemelne. Remek stílusa, és hangja van, igazán közvetlen a rajongóival. Sajnos a Vibrando az egyetlen videoklippel ellátott zenéje, de úgy tudom hamarosan új albummal rukkol majd elő. Kíváncsian várom, hogy ezúttal milyen dalokkal lep meg minket.


A lista még sokáig folytatódhatna, de ez volt az a 8 alkotás, amit ma megemlítettem nektek. Előadók közül megemlítek még párat, akiknek érdemes utánanézni, ha felkeltettem az érdeklődésedet.
Wisin
Yandel
Daddy Yankee
CD9
Chino y Nacho 
Nicky Jam


Köszönöm, ha elolvastad! :)

Puszi: Victoria Bloom

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Búcsúlevél, avagy üzenet a bloggereknek

Hogyan oltsd le a saját írásodat?

A kliséken túl