Musica Latina Top 10 (2017 nyár)

Hatalmas bánatunkra bekövetkezett az, amiről a diákok évről évre hallani sem akarnak. Szeptember elseje van, ami talán a világ leggyűlöltebb napjának számít. Ha az iskola csengője utal is az őszre, az időjárás aligha. Tűz a nap, a rövid ruhák ideje még korántsem járt le, ezért kár lenne ilyen hamar lemondani a nyárról. Remélem mindenki kiélvezte a jó időt! A spanyolok bizony aligha tétlenkedtek.. Ebben a rövidke 3 hónapban is számtalan szuper felvétel készült, hadd mutassam meg nektek a kedvenceimet.


Major Lazer neve bizonyára sokatok számára ismerősen cseng, ahogyan Sean Paul-é is, de J Balvin-ról is hallhattatok már. A srác kétségkívül az egyik legjobb, ha reggaetonról van szó. Sok jó száma van, de idén nyáron ezzel a dallal (is) kedveskedett nekünk.


Ezen a listán nem ez az egyetlen őrült (loca) dal, ahogy majd látni fogjátok. Kedvenc duóm egy tagadhatatlanul gyönyörű hölggyel állt össze a szám kedvéért. A középpontba természetesen a heves érzelmek kerülnek, mint a spanyol zenék többségében.



A mexikói fiúbanda egyik tagja, Jos imponálni szeretne egy lánynak, amihez a tehetségüket hívják segítségül. A videó szerintem nagyon aranyosra sikeredett, a refrén pedig mindenképpen újrahallgatós.



Az egész videó az Instagram köré épül, ami szerintem szuper elképzelés. Néhol nagyon viccesre sikeredett. A refrén fülbemászó, és tipikusan az a dal, amit nem lehet nem énekelni ha megvan a szöveg.



Fiatalság, nyár, pörgés (Cola reklám...) és máris kész egy szuper, színes klip. Danny követi az érzéseit, és milyen pofátlanul teszi! A táncosok megadják a hangulatot, a happy end pedig a fantáziánkra van bízva.



Az egész videó az alvilág köré épül, komoly képsoroknak lehetünk tanúi, de mégis van benne valami laza és vad. A vége hihetetlen nagyot üt, de ha belegondolunk, sok ilyen történhetett már a történelem során. Egyszerűen nem lehet nem imádni ezt a dalt!



Most már biztos tudjátok, ki J Balvin. *elégedetten vigyorog*
Willy William-et az Ego-ból ismerhetitek. Kevés francia szó is szerepel a dalban, és hatalmas slágerré nőtte ki magát. A rádiókban és a zenecsatornákon is játsszák, ami magyar viszonylatban nagy szó. Le a kalappal J.



XRIZ-ban egyszerűen nem tudok csalódni! Ahányszor csak azt hiszem, hallottam már a legjobb dalát, mindig rácáfol. A szövege könnyen tanulható, dallamos. A két fiatal között teljesen hihető a románc, a rengeteg szín pedig nyáriassá teszi az egészet.



Tony, Juan és Rubén sokkal kevesebb figyelmet kapnak, mint amennyit megérdemelnének. Az alapvető stílusuk kétségkívül más, mint amit a Mi Rumbera-ban hallhatunk tőlük, de nagyon remélem, hogy sok ilyen dalt hallhatunk még tőlük. Az én tetszésemet pillanatok alatt elnyerte, és azóta sem tudom megunni.



Letagadni sem tudnám, hogy mennyire izgatott voltam, mikor tudomást szereztem a dal érkezéséről. Volt szerencsém megjelenés előtt hallani a refrént, és szó szerint beleszerettem. Mikor megjelent, kicsit furcsa volt az összhatás, de elég volt kétszer meghallgatnom ahhoz, hogy megváltozzon a véleményem. A kedvencem lett, és ez aligha fog megváltozni a közeljövőben. Hatalmas pacsi a közreműködőknek! Számomra ez volt a nyár slágere.



Van, amit hiányoltok a listáról? Nektek melyik felvétel tetszett legjobban?

Puszi: Victoria Bloom

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Búcsúlevél, avagy üzenet a bloggereknek

Hogyan oltsd le a saját írásodat?

A kliséken túl