Taste the feeling

Sziasztok!
Azt hiszem senkinek sem kell bemutatni a Coca Cola nevű márkát, hisz akármerre megyünk, mindenhol visszaköszön. Az üzletektől kezdve a hirdetőtáblákig minden tele van vele. Nem csoda, hisz a TV reklámjaik is a legnagyobb költségvetésűek közé tartoznak. És ha már a reklámnál tartunk...ismeritek az új szlogenjét? Taste the feeling, azaz érezd az érzést. Magyarul elég hülyén hangzik szerintem, de mondd csak ki angolul.
Elengedhetetlen, hogy a reklámokba legyen valami passzoló dal is, hiszen az embereket könnyen meg lehet fogni a zenén keresztül. Avicii megoldotta ezt nekünk. Conrad Sewell közreműködésével elkészült a fülbemászó mű, ami minden Coca Cola reklámban szól már. Tipikusan az a dal, aminek a refrénje beeszi magát a fejedbe, és folyamatosan újra pörög. Fiatalos, lendületes, minden ami egy nyáridéző nótához kell, hisz a jéghideg kóla is kánikulában lecsúszva ízlik a legjobban. A felvételt IDE kattintva hallgathatod meg.

Bár nem számít a Youtube-on túl híresnek a videója, mégis sok spanyol előadó gondolta úgy, hogy készít egy covert a muzsikához. Ezeket gyűjtöttem össze nektek a mai bejegyzésben. Remélem a ti tetszéseteket is annyira elnyeri, mint az enyémet. ;)
A videókat az előadó nevére kattintva érhetitek el.

Marina Esposito Latin-Amerika szerte elismert énekesnő. A hangja nem a megszokott magas szoprán, és pont ettől különleges. Az ő feldolgozásában az egész szöveget spanyolul hallgathatjuk végig. Klipp is készült hozzá, amiben az a piros nadrág valami eszméletlen!

Bár számomra hihetetlen volt, a spanyol tehetség még csak 20 éves, de máris nagy rajongótábornak örvendhet. Az ő előadásában egy kicsit old school-osabb remekművet tekinthetünk meg, angol szöveggel. Bár nem tudom, hogy egy maszkos bál milyen módon kapcsolódhat a kólához, de mindenképpen egyedi lett a videó.

Itt már kicsit átértékelődik a dal hangzása, kevésbé pörgős, és élettel teli, de nem rossz értelemben. Mintha egy teljesen új zenét kapnánk.

A madridi születésű énekesnő is „magáévá tette” a dalt, és milyen jó döntés volt! Bevallom, a cikk írásakor akadtam csak rá, de már első hallgatásra szimpatikus volt.

Nos, itt a kakukktojás, hisz ennek a bandának nincs rendes stúdiós felvétele, de egy koncert alkalmával Conrad Sewell-el adták elő a dalt. Nagyon szuper lett az eredmény.

A végére hagytam a kedvencemet. :D Abraham videója alapján ismertem meg a dalt, és hiába, hogy ennyi feldolgozás készült hozzá, mégis ez maradt a szívem csücske. A klip fiatalos, szintén kicsit retro. A koreográfiára pedig nincsenek szavaim.

A lista itt véget ér, de remélem, hogy az ilyen típusú bejegyzésekkel kicsit közelebb tudom hozni hozzátok a spanyol zenéket, és előadókat. Úgy gondolom, sokról maradnátok le, ha kizárnátok ezt a műfajt az életetekből. Érdemes a Despacito-nál mélyebben is belemerülni a témába, és remélem, hogy a cikkeim által ez egyszerűbbnek bizonyul. Jó zenehallgatást mindenkinek! ;)


Puszi: Victoria Bloom

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Búcsúlevél, avagy üzenet a bloggereknek

Hogyan oltsd le a saját írásodat?

A kliséken túl