Egészséges nassolnivalók

 Le merem fogadni, hogy az emberek többsége nagyon nehezen tudna csak lemondani a nassolásról. Hajlamosak vagyunk unalmunkban enni, nem pedig akkor, mikor éhesek vagyunk, és ez által könnyedén felszaladnak a kilók. Szeretjük előnyben részesíteni ilyenkor az egészségtelenebb, ámde finomabb élelmiszereket, amiknek sajnos magas a tápértékük. Ha megfogadtad, hogy diétázni akarsz, de a nasikról nem tudsz leszokni, akkor ez a cikk neked való. Az elkövetkezendő sorokban felsorolok néhány egészségesebb, boltban beszerezhető, vagy pár összetevőből álló alternatívát a könnyebb „leszokás” érdekében.

Édességek helyett
Tegye fel a kezét, aki édesszájú közületek. *lelkesen jelentkezik*
Ismerős a helyzet, mikor van otthon egy tábla csoki, vagy egy nagy adag sütemény, és te nem tudsz lemondani róla? Az a csokis ízbomba, ahogy beleharapsz abba a finom, édes tésztába...
Na de mit is együnk helyette?
Sokan azt vallják, hogy a gyümölcs a legjobb helyettesítő, ha édességre vágysz. Részemről ez nem túl kielégítő. A legtöbb gyümölcsnek inkább van savanykás, fanyar íze, mint sütihez hasonló, nemde?

Joghurt
Személy szerint, én imádom a tejnek ezen formáját, és milyen kevés a kalóriatartalma! Persze csak a natúr változatnak. Ízesítés nélkül ugyan elég pocsék az íze, de percek alatt elkészíthetjük a saját desszertünket. Fogd a kedvenc gyümölcsödet, egy kis mézet, vagy akár fahéjat, és öntsd össze őket a turmixba. Hidd el, isteni lesz a végeredmény! Akár bele is öntheted egy jégkrémformába, és pár óra múlva kész is az egészséges, házi készítésű hűsítő.



Almachips
Ha még sohasem kóstoltad, elég bizarrnak hangozhat, de sose ítélj első látásra! Nem túl édes, de izgalmasabb mintha egy sima almát ennél, és még ropog is! Azért figyelj, hogy olyan verziót válassz, amihez nincs cukor hozzáadva.


Mogyoróvaj
Nos, ezzel már jobban kell vigyázni. Tartalmaz cukrot, és sajnos nem is keveset, de emellett rengeteg fehérjét is. Csak kend rá a puffasztott rizsre, almaszeletre, vagy egyél egy kanállal, de azt tanácsolom, ezt inkább edzés előtt, vagy a délelőtti órákban tedd.


Hozzáadott cukor nélküli müzli
Igen, tisztában vagyok azzal, hogy ez mennyire alap... De mégis, láttad már, hogy milyen kevés van belőlük? Alaposan körül kell nézni a polcokon, hogy találjunk egy olyat, ami az ízlésvilágunknak, és a pénztárca kapacitásunknak is megfelel. Személyes kedvencem a Cornexi márkájú aminek az ára is nagyon jó.


Diabetikus édességek
Erre gondoltál már? Nem csak a cukorbetegek fogyaszthatják, te is nyugodtan kipróbálhatod. Igen, tudom, hogy nagyon drágák, de egyszer belefér, nem?


Cukormentes süti
Ha beírod a Google-be, rengeteg találatot kapsz. A legtöbbnek zabpehely, és gyümölcs az alapanyaga, és nem is nehéz elkészíteni őket. Ki mondta, hogy a diéta unalmas? Kísérletezz bátran!



Rágcsálnivalók helyett
Bevallom őszintén, nagyon, de nagyon régen ettem utoljára chipset. És tudjátok mit? Nem is hiányzik.

Korpovit
Ez egy finom, korpával készült kekszecske, amit pár száz forintért lehet beszerezni a boltokban. A korpa remek hatással van az emésztésre, és a gyomorra, ezért duplán megéri fogyasztani.


Pisztácia
Zsír, és fehérje. Ebből is óvatosan szabad csak csipegetni, de még mindig jobb 20 gramm pisztácia, mint a semmi, nem?


Humusz
Nem, nem fogunk kertészkedni. Ez egy arab krém, amit csicseriborsóból készítenek. Te is bírod a nachos-t? Akkor a humuszt neked találták ki! Mártogass bele répát, vagy edd sült édesburgonyával, és máris kész az egészséges alternatívája.


Kölesgolyó
A köles remek hatással van a bőrödre, a hajadra, és a körmödre is. Kell pazarolnom még a szót?


Pörkölt szója
Egy szó: IS-TE-NI! Eddig csak a DM-ben találkoztam vele, és ott mindössze 350 Forintért kapunk egy 100 grammos kiszerelést. Rengeteg fehérje, (ahhoz, hogy a növényi eredetű fehérje teljes értékűnek számít-e, nem tudok hozzászólni) és iszonyatosan jó íz. Mindenképp kóstold meg.


Nos, ezek lettek volna az én ötleteim. Remélem hasznosnak találtátok a cikket, és találtatok valami olyat, ami felkeltette az érdeklődéseteket.
Ti mit szoktatok nassolni, amikor egészségesen akartok táplálkozni?



Puszi: Victoria Bloom

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Búcsúlevél, avagy üzenet a bloggereknek

Hogyan oltsd le a saját írásodat?

A kliséken túl