Musical.ly hírességek?

 Mostanában elég sok Musical.ly-s videót dob fel elém a Youtube. Hogy miért, arról fogalmam sincs, de kezdenek nagyon idegesíteni.



 Ha valaki nem ismeri: ez egy olyan alkalmazás, ahol egy zene részletére vagy valamilyen párbeszédre (pl. egy filmből vett beszélgetésre) lehet tátogni. Ez teljesen ártalmatlannak hangzik, ugye? Jó kis unaloműző, és addig sem kell foglalkozni a gyerekkel. Nos, gyanítom, hogy megjelenésekor nem úgy használták fel az emberek az app által nyújtott lehetőségeket, ahogyan ma. Ami legjobban elszomorít, az az egész dolognak a megítélése a fiatalok (főleg 10-12 éves lányok) körében. Csináljanak videót, töltsék fel, örüljenek a követőknek. Mindez tényleg szép és jó, de a minap alaposan ledöbbentem. A Facebook-on akadtam rá egy képre, amin pár 14 év körüli lány volt. A kommentekből megtudtam, hogy őket bizony Musical.ly-ről kéne ismerni. A hozzászólásokból kiderült, hogy nem én vagyok az egyetlen, akinek gőze sincs, hogy kik azok, de volt egy kislány...fogalmam sincs, hány éves lehetett, de hamar kiderült, hogy kedveli a képen látható leányzókat. Idézni sajnos nem tudom a kommentjét, de annyi megmaradt bennem, hogy "ők legalább letettek valamit az asztalra". WTF man? A mai gyerekek tényleg azt hiszik, hogy ettől lesz a valaki VALAKI? Egy zenére tátog, és máris hírességként kellene kezelni? Megnézném, mikor 10 év múlva benyújtja valahová az önéletrajzát, amin az áll, hogy 1000 követője van az appon. Csak azt ne mondjátok, hogy ez miatt fel is fogják venni, mert azon nyomban költözök Vietnámba. Nem tudom sírjak-e, vagy nevessek. Vannak olyanok, akik tényleg sokat dolgoznak egy pár másodperces videón, de ez miatt kéne felsőbbrendűnek tekintenünk őket? Mi, bloggerek talán tizede annyi visszajelzést sem kapunk, mint ők, pedig mi is órákat ölünk bele egy egy bejegyzésbe. Elismerem, hogy egy videót végignézni kényelmesebb, mint olvasni, de akkor is...
A másik véglet pedig az, hogy néhány leányka csúnyábban viselkedik a kamera előtt, mint egy utcasarkon álló hölgyemény. Nem elég, hogy olyan nadrágot húznak fel, amit a nagyanyáink bugyinak sem mertek volna, de még rázzák is magukat. A spanyolok között terjed mostanában egy eléggé erotikus szövegű dalra az a trend, hogy a videóban megmutatják, milyen alsóneműt viselnek éppen. Nevezhetnek maradinak vagy begyöpösödöttnek, de ez ki a fenét érdekel? Ez az úgy divat? Hogy ország világnak megmutatjuk azt, ami csak a pasinkra kéne, hogy tartozzon? Csodálkoznak ezek a lányok, hogy csak egy alkalomra kellenek a fiúknak? Mégis hogy várja el valaki, hogy királynőként bánjanak vele, mikor kurvaként viselkedik? És hol vannak ilyenkor a kedves szülők? Létezik olyan apa aki azt mondja a lányának, hogy "Drágám, ez a gatya túl sokat takar. Vegyél egy rövidebbet, különben senki sem fog megb*szni." ?
Bele sem merek gondolni, hogy 10 év múlva mi lesz a menő. Egyszerűen egyre szánalmasabb az emberi társadalom. Szomorú, de így van. Tisztelet a kivételnek. Bármennyire is úgy tűnik, nem vagyok teljesen az alkalmazás ellen. Tényleg jó unaloműző, és lehet vele vicces felvételeket készíteni. Ha valaki összeül a haverokkal, elég sok időt el lehet hülyéskedni vele. Van pozitív haszna, de tényleg. Mint sok más alkalmazás esetében, itt sem az alapötlettel volt a gond, csak mi csesztük el az egésznek az értelmét. Mindig jön valaki, aki megreformálja a rendszert, és azután milyen ciki már, ha te nem twerkelsz a kamerába, hanem ne adj isten a legjobb barátnőddel adtok elő valami aranyos, betanult koreográfiát.
Nektek mi a véleményetek a Musical.ly-ről? Kipróbáltátok már?

Puszi: Victoria Bloom 

Megjegyzések

  1. Végre valaki így gondolja! Sajnos az elég szűk ismertségi körömben is vannak olyanok, akik egy-egy ilyen Musical.ly-s "hírességet" istenítenek. Hasonlítani akarnak rájuk, olyan videókat csinálnak, mint ők, közben én ülök és nézek ki a fejemből, hogy a mai világban már tényleg ezek az emberek a követendő példaképek? Egyszerűen nem bírom megérteni, hogy aki azt hiszi, ők letettek valamit az asztalra, ezt mégis honnan veszi. Az, hogy tátog egy 15 másodperces zenerészletre, és jönnek a követők ezerrel, nem jelenti azt, hogy ők letettek bármit is arra a bizonyos asztalra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elismerem hogy vannak olyan videók tényleg, amiben benne van a munka...De nem hiszem, hogy ez akkora mértékű erőfeszítést igényelne, hogy imádni kéne őket érte. Az én ismeretségemben szerencsére senki sem használja, legalábbis nem tudok róla, és ennek örülök is.

      Törlés
  2. Teljesen igazad van szerintem, sajnos én is ismerek pár ilyen lánykát, akiknek ez a seggrázós táncolás a kedvenc időtöltésük :/ Remélem azért nem fog ebbe az irányba elhúzni a társadalom, mert a végén még megyek veled Vietnámba :D

    VálaszTörlés
  3. Teljes mértékben igazad van! Sajnos mára már az a ,,menő", hogy a kamera előtt rázzák magukat. Ilyenkor csak úgy barátian megkérdezném, hogy hol van a szülő ekkor?!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez egy olyan kérdés, amire talán nem is szeretnénk tudni a választ...

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Búcsúlevél, avagy üzenet a bloggereknek

Hogyan oltsd le a saját írásodat?

A kliséken túl